tisdag 12 oktober 2010

U.S with family... part 1

Tycker vi har väntat på denna resa i en evighet och vips så är det över!! Men vi har haft en underbar resa och sett massor!!

Vi landade i Los Angeles på eftermiddagen. Sen tog det en eeevighet innan vi kom genom tullen.. ni som varit i USA vet ju hur det kan vara ibland, men den här gången var det hemskt. Dom personer dom sätter där bakom disken är inte dom muntraste precis men det är bara att le lite och göra som dom säger och svara vänligt på deras frågor =)

Vi hittade våra väskor och letade upp en buss som tog oss till hyrbilen. Kö igen!! Inte hade dom bråttom här heller.. men till slut fick vi våran bil och semestern kunde börja! Nu för tiden så måste man ha första natten bokad när man kommer in i landet så vi hade bokat ett hotell ganska när flygplatsen, vilket var skönt.. för vi va helt slut.

Första dagen tillbringade vi på Universal Studios i Hollywood.



Vi började med att åka tåget som går runt och man får åka genom lite olika attraktioner bl a King Kong och så kom den klassiska "hajen" upp och skrämde oss ;)



Vi fick även åka på "Wisteria Lane" Där bor dom ju... desperata fruarna. Men dom var tyvärr inte hemma när vi va där ;)













Motellet från gamla Hitchcock filmen "Psycho"



Någon film som jag inte kommer ihåg vad den hette.. men Robin visste direkt va det var för nåt när vi såg det.








Emma och Shrek



Coola ungar



Tidig morgon på Venice Beach








Visst är det skillnad på livskvalitet! Skulle inte ha något emot att gå mina morgon promenader efter beachen istället för skogstigen jag går här hemma.





Venice beach är ett otroligt "flummigt" ställe. När vi var där på morgonen ser det ur så här efter beachgatan



lite senare ser det ut så här...



..och som sålde "medicin" lite här o var oxå.

Rodeo Drive är ett populärt shoppingområde.. för dom som har råd!!! Ingenting för oss i alla fall.



Nä, vi håller oss till lite andra shoppingområden istället. Ett nyrenoverat mall i Santa Monica. Sist jag var här så var allt inomhus, nu har dom gjort det till ett utomhus mall. Jättefint!



Och vilken härlig fika vy!!!



På väg upp mot Hollywood skylten i värmen










Vi var även en sväng på Hollywood Blvd, men det var så mycket folk och vi var så hungriga så det blev bara en snabbis. Tycker inte egentligen att det är så mycket att se.. bara en massa stjärnor i trottoaren, fotavtryck och en massa som klätt ut sej till olika div kändisar som vill att man tar bild med dom och så ska dom ha "tip". Men vi ville i alla fall att barnen skulle ha varit dit.



Fortsättning följer.......

2 kommentarer:

m i l l a h . s e sa...

Ååååå vad skojsigt!
Väntar på resen av resan nu ;o)
KRAM!

Syster sa...

Hur länge ska man vänta på resten av resan???????????