tisdag 28 juli 2009

forts. av resan

Jag hade läst om att det skulle finnas ett berg som kallades för Mount Washington i Pittsbugh och därifrån var det en vy som man kunde kolla ut över hela stan. Jag frågade i receptionen där vi bodde, men hon visste ingenting. Det är nåt som är typiskt amerikanskt, dom vet ofta inte vad som finns runt hörnet. Att gå in på en bensinmack och fråga efter en adress är som att leta efter en nål i en höstack. Dom vet inte alls!! Även om det sen kan visa sej att det ligger typ mitt emot dom på gatan så har dom ingen aning. Nu gäller inte detta alla.. jag har även frågat många som vet en hel del.. men ändå, den känlsan jag får är att dom inte vet nåt annat än där dom bor och där dom jobbar.

Ja,ja.. men det hindrade inte oss från att söka själva. Jag hade ju sett bilder på internet och det låg inte långt från stan. Så vi åkte in och hittade en tågvagn som gick rätt upp på ett berg. Den tar vi!!


Det visade sej att det var det berget som vi sökte. Det fanns en platå man fick gå ut på för att se den fina utsikten över Pittsburgh.













Sen kände vi oss klara med Pittsbugh och satte oss i bilen igen. Vi åkte upp till Cleveland och gick på Rock´n Roll Hall of Fame.







Sen fortsatte färden vidare mot Detroit. Vi skulle ju åka runt sjön Erie så vi började att åka kustvägen från Cleveland. Men även fast vi åkte så nära sjön hela tiden så såg vi den knappt. Det var nästan alltid något ivägen, som hus, skog eller någon hamn. Men bitvis dök den upp.. så vacker!!



Nu måste jag gå o fixa lite med maten, vi får strax främmande. Men fortsättning av resan kommer sen....

1 kommentar:

Maritasblogg sa...

Härliga bilder och jag blir glad att se att nu är vi iallafall 2, som har underbara minnen att plocka fram i höst när kylan och mörkret infaller.........// KRAM